29 C
Skopje
петок, 19 јули, 2019 г. | Телефон за нарачка на производи 078246811

Јога – рамнотежа на духот и телото

Јогата е повеќе од 3500 години старо учење, кое е утемелено во индиската култура и филозофија. Таа претставува комплексен состав кој ги обединува физичките вежби, техниките на дишење и медитацијата. Изразот јога е составен од два збора на стариот индиски јазик, санскрит: yuj - што значи „соединување“ и ghan што се преведува како „надополнување“ (комплетирање). Основната цел на јогата е да ги спои...
error: Содржината е заштитена !