РУБРИКА: ЗДРАВЈЕ>Градинар|ЗДРАВЈЕ>Советник

Јадрата на сливите и кајсиите во борба против канцер

Слива и кајсија

Јадрата од коските на сливите и кајсиите можат ефектно да се искористат како природен медикамент во борбата против канцер. Најновите податоци наведуваат дека секоја година во светот се откриваат нови околу 3.000.000 болни со оваа болест. Во јадрата (семенките) на коските од слива и кајсија се наоѓа витаминот Б17. Негова најголема концентрација наоѓаме во горчливите [ … ]