РУБРИКА: ЗДРАВЈЕ>Советник|ЗДРАВЈЕ>Храна

Благотворно дејство на лукот и кромидот: тие го намалуваат ризикот од рак

luk kromid

Исхраната богата со лук и кромид може да ги намали ризиците од заболување од неколку видови на рак. Анализирајќи ги резултатите од 8 студии спроведени во Италија и Швајцарија, научниците заклучиле дека постарите луѓе кои јаделе повеќе лук и кромид имале помали ризици да заболат од неколку видови на рак, вклучувајќи ги ракот на дебелото [ … ]