Category: ЗДРАВЈЕ>Советник

 • Лице

  Огледало на здравјето: лице- чело

  28/05/2020
  Во источната медицина лекарите знаат да го читаат „напишаното“ на нашето лице, јазикот, очите, кожата и пулсот. Станува збор за…
 • biber

  Многу повеќе од зачин: бибер

  23/05/2020
  Гроздовите бибер се мошне ситни, со плодови со размер од околу 5 мм, а растат како рибизлите, во плодиште долго…
 • Voda i srce

  Повеќе вода за поздраво срце

  04/05/2020
  Доколку во организмот не внесуваме количество на вода која е неговата минимална потреба, и доколку тоа трае со години, како…
 • Мигрена

  Мигрената се лечи без лекови

  30/03/2020
  Познато е дека постојат бројни лекови за ублажување на упорната и мошне болна мигрена. Но исто така е утврдено дека…
 • Реанимација

  19/03/2020
  Со реанимација се прави обид по вештачк пат да се поддржат и засилат компензационите функции на организмот и да се…
 • Болки во нозете

  08/03/2020
  Честа болка кај возрасните: болки во нозете. Како да се спречат? Голем број луѓе, почесто во поодминати години, често се…
 • Мелатонин-молекула

  Моќниот хормон мелатонин

  16/02/2020
  Тој се излачува од епифизата, пинеална жлезда која се наоѓа зад очните јаболкца, во предниот дел од мозокот. Го регулира…
 • Старица

  Може ли да се скријат годините? Веќе не!

  09/02/2020
  Многумина стручњаци даваат најразлични совети како да се скријат вистинските односно точните години, а посебно им ги даваат на претставничките…
 • Насекаде околу нас: глуварче

  02/02/2020
  Тоа е насекаде околу нас, а лечи: рак, хепатитис, холестерол, црн дроб... Почетокот на април е идеално време да наберете…
 • Правосмукалки

  Куќните апарати и нивната штетност за здравјето

  19/01/2020
  Одамна е познато дека најголема опасност по здравјето на луѓето кои во своите домови се опколени-освоени-заробени од куќни апарати за…
 • Фластер Никодерм

  Одвикнување од пушење

  17/01/2020
  Американски научници порачуваат: повеќе од 150.000 пушачи умираат годишно во САД од рак на белите дробови и кардиоваскуларните заболувања, а…
 • Вода

  Здравје-Вода

  02/01/2020
  Осум чаши вода дневно за да не се дебелеете. Водата е веројатно единствениот, најважен катализатор во губење на тежината и…