Дали внесувате доволно витамини и минерали ?

Витамините и минералите учествуваат во голем број хемиски реакции што секојдневно се одвиваат во телото, а голем број минерали (како што се калциумот и магнезиумот) играат и структурни улоги во телото. Со урамнотежена и разновидна исхрана на телото му ги обезбедувате потребните витамини и минерали, а со секојдневно
користење суплемент од витамини и минерали ви помага да ги внесете дневните препорачани количини.

Сите знаеме колку е важно секој ден да имаме урамнотежена исхрана, но може да биде тешко да внесеме доволна количина од храната што ги содржи витамините и минералите што ни се потребни. Секој витамин и минерал има конкретна улога во телото, но некои имаат ефекти што може да бидат особено корисни за вас, како на пример поддршка на имунолошкиот систем.

Бидејќи постојат разлики во големината на телото, метаболизмот и физиологијата, на мажите и на жените им е потребно различно ниво на витамини и минерали за оптимална исхрана. Комплексот од витамини и минерали за жени и за мажи е оптимален за општата состојба и за перформансите што му се потребни на телото!

Related posts