РУБРИКА: Јога

Јога – рамнотежа на духот и телото

Јогата е повеќе од 3500 години старо учење, кое е утемелено во индиската култура и филозофија. Таа претставува комплексен состав кој ги обединува физичките вежби, техниките на дишење и медитацијата. Изразот јога е составен од два збора на стариот индиски јазик, санскрит: yuj – што значи „соединување“ и ghan што се преведува како „надополнување“ (комплетирање). [ … ]