Политика за приватност

Во оваа Политика за приватност, објаснуваме што правиме со податоците што ги добиваме за вас преку https://wellnessmk.com. Ви препорачуваме внимателно да ја прочитате оваа Политика. Во нашата обработка, ние се усогласуваме со барањата на законодавството за приватност. Тоа, меѓу другото, значи дека:

Ако имате какви било прашања или сакате да знаете точно кои податоци ги чуваме за вас, ве молиме контактирајте не.

1. Цел, податоци и период на задржување

Можеме да собираме или примаме лични информации за повеќе цели поврзани со нашите деловни операции кои може да го вклучуваат следново: (кликнете за објаснување)

1.1 Контакти – телефонски број, адреса, е-пошта и/или полиња од веб формулари
За оваа цел ги користиме следните податоци:

A first and last name
Account name or alias
A home or other physical address, including street name and name of a city or town
An email address
Телефонски број
Internet activity information, including, but not limited to, browsing history, search history, and information regarding a consumer’s interaction with an Internet Web site, application, or advertisement
Geolocation data
Date of birth

Период на задржување

Ние ги задржуваме овие податоци по престанокот на услугата за следниот број месеци: 60

1.2 Регистрирање сметка
За оваа цел ги користиме следните податоци:

An email address

Период на задржување

Ние ги задржуваме овие податоци по престанокот на услугата за следниот број месеци: 60

1.3 е-весници
За оваа цел ги користиме следните податоци:

An email address

Период на задржување

Ние ги задржуваме овие податоци по престанокот на услугата за следниот број месеци: 60

1.4 За поддршка на услуги или производи кои клиентот сака да ги купи или ги купил
За оваа цел ги користиме следните податоци:

A first and last name
A home or other physical address, including street name and name of a city or town
An email address
Телефонски број

Период на задржување

Ние ги задржуваме овие податоци по престанокот на услугата за следниот број месеци: 60

1.5 Да може да ги почитува законските обврски
За оваа цел ги користиме следните податоци:

A first and last name
A home or other physical address, including street name and name of a city or town
An email address
Телефонски број

Период на задржување

Ние ги задржуваме овие податоци по престанокот на услугата за следниот број месеци: 60

1.6 Составување и анализа на статистика за подобрување на веб страната.
За оваа цел ги користиме следните податоци:

Internet activity information, including, but not limited to, browsing history, search history, and information regarding a consumer’s interaction with an Internet Web site, application, or advertisement

Период на задржување

Ние ги задржуваме овие податоци по престанокот на услугата за следниот број месеци: 60

1.7 Да може да понудиме персонализирани производи и услуги
За оваа цел ги користиме следните податоци:

A first and last name
A home or other physical address, including street name and name of a city or town
An email address
Телефонски број
Internet activity information, including, but not limited to, browsing history, search history, and information regarding a consumer’s interaction with an Internet Web site, application, or advertisement

Период на задржување

Ние ги задржуваме овие податоци по престанокот на услугата за следниот број месеци: 60

1.8 Достава на производи
За оваа цел ги користиме следните податоци:

A first and last name
A home or other physical address, including street name and name of a city or town
An email address
Телефонски број
Internet activity information, including, but not limited to, browsing history, search history, and information regarding a consumer’s interaction with an Internet Web site, application, or advertisement

Период на задржување

Ние ги задржуваме овие податоци по престанокот на услугата за следниот број месеци: 60

2. Колачиња [cookies]

To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions. For more information about these technologies and partners, please refer to our Cookie Policy

3. Disclosure practices

We disclose personal information if we are required by law or by a court order, in response to a law enforcement agency, to the extent permitted under other provisions of law, to provide information, or for an investigation on a matter related to public safety.

If our website or organisation is taken over, sold, or involved in a merger or acquisition, your details may be disclosed to our advisers and any prospective purchasers and will be passed on to the new owners.

Горан Димитровски participates in the IAB Europe Transparency & Consent Framework and complies with its Specifications and Policies. It uses the Consent Management Platform with the identification number 332. 

Склучивме договор за обработка на податоци со Google.

Google may not use the data for any other Google services.

Вклучувањето на целосни IP адреси е блокирано од нас.

4. Безбедност

Ние сме посветени на безбедноста на личните податоци. Преземаме соодветни безбедносни мерки за ограничување на злоупотребата и неовластен пристап до личните податоци. Ова осигурува дека само овластените лица имаат пристап до вашите податоци, дека пристапот до податоците е заштитен и дека нашите безбедносни мерки редовно се прегледуваат.

5. Веб страни на трети лица

Оваа изјава за приватност не се однесува на веб страни на трети страни поврзани со врски на нашата веб страна. Не можеме да гарантираме дека овие трети страни постапуваат со вашите лични податоци на сигурен или безбеден начин. Ви препорачуваме да ги прочитате изјавите за приватност на овие веб страни пред истите да ги користите.

6. Измени на оваа изјава за приватност

Го задржуваме правото да направиме измени на оваа изјава за приватност. Се препорачува редовно да ја проверувате оваа изјава за приватност за да се запознаете со какви било промени. Дополнително, активно ќе ве информираме секаде каде што е можно.

7. Пристап и менување на вашите податоци

Ако имате какви било прашања или сакате да знаете кои лични податоци ги имаме за вас, ве молиме контактирајте не. Можете да не контактирате користејќи ги информациите подолу. Ги имате следните права:

Ве молиме погрижете се секогаш јасно да наведете кој сте, за да бидеме сигурни дека нема да менуваме или бришеме податоци на погрешна личност.

8. Поднесување жалба

Доколку не сте задоволни од начинот на кој постапуваме (за што имате поплака) со обработката на вашите лични податоци, имате право да поднесете жалба до Органот за заштита на податоците.

9. Контакт податоци

Горан Димитровски
Бриселска 23/4-3, Скопје
Северна Македонија
Website: https://wellnessmk.com
Email: [email protected]
Контакт телефон: +389 74 246801

Анекс

е-Продавница (woocommerce)

Додека ја посетувате нашата страница, ние ќе следиме:

Исто така, ќе користиме колачиња за да ја следиме содржината на количката додека ја прелистувате нашата страница. When you purchase from us, we’ll ask you to provide information including your name, billing address, shipping address, email address, phone number, credit card/payment details and optional account information like username and password. We’ll use this information for purposes, such as, to: Кога купувате од нас, ќе побараме од вас да дадете информации вклучувајќи го вашето име, адреса за испорака, е-пошта, телефонски број, Ќе ги користиме овие информации за цели, како што се:

Ако креирате сметка, ќе ги складираме вашето име, адреса, е-пошта и телефонски број, кои ќе се користат за пополнување на наплатата за идни нарачки. Генерално ги чуваме информациите за вас онолку долго колку што ни се потребни информациите за целите за кои ги собираме и користиме и не сме законски обврзани да продолжиме да ги чуваме. На пример, ќе ги складираме информациите за нарачката за 10 години за даночни и сметководствени цели. Ова ги вклучува вашето име, адреса на е-пошта и адреси за наплата и испорака. Ние, исто така, ќе ги складираме вашите коментари или рецензии, ако одлучите да ги оставите. Членовите на нашиот тим имаат пристап до информациите што ни ги давате. На пример, и администраторите и менаџерите на продавници можат да пристапат до:

Членовите на нашиот тим имаат пристап до овие информации за да помогнат во исполнувањето на нарачките, процесот на рефундирање и поддршката за вас. Ние споделуваме информации со трети страни кои ни помагаат да ви ги доставиме нарачаните производи, на пример курирски служби во Република Северна Македонија. Регистрираните кориснички информации се чуваат во базата на податоци на вашата веб-страница на неодредено време. Податоците може да се извезат или отстранат по барање на корисниците. Ако се синхронизираат податоците со услуга од трета страна (на пр. Mailchimp преку нашата екстензија MailChimp), податоците се задржуваат таму додека нашиот коросник не се отпише или избрише.