Политика за колачиња

1. Вовед

Оваа веб страна https://wellnessmk.com (во понатамошниот текст: “веб страна”) користи колачиња и други сродни технологии (за полесно разбирање, сите технологии ги нарекуваме „колачиња“). Колачињата се поставуваат и од трети страни што сме ги ангажирале. Во документот подолу ве информираме за употребата на колачиња на нашата веб страна.

2. Што се колачиња [cookies] ?

Колаче [cookie] е мала едноставна датотека што се испраќа заедно со страниците на оваа веб страна и се складира од вашиот прелистувач на тврдиот диск на вашиот компјутер или на друг уред. Информациите зачувани во него може да се вратат на нашите сервери или на серверите на релевантните трети страни за време на следна посета.

3. Што се скрипти ?

Скрипта е дел од програмскиот код што се користи за да може нашата веб страна да функционира правилно и интерактивно. Овој код се извршува на нашиот сервер или на вашиот уред.

4. Што е веб beacon ?

Веб beacon (или пискел ознака) е мало, невидливо парче текст или слика на веб страната што се користи за следење на сообраќајот на веб страната, што овозможува различни податоци за вашата активност на оваа веб страна да се складираат со помош на веб beacon-и.

5. Колачиња [cookies]

5.1 Технички или функционални колачиња

Некои колачиња [cookies] гарантираат дека одредени делови од веб страната работат правилно и дека вашите кориснички навики остануваат познати. Со поставување на функционални колачиња, ви ја олеснуваме посетата на нашата веб страна. На овој начин, нема потреба постојано да ги внесувате истите информации кога ја посетувате нашата веб страна, и, на пример, производите остануваат во вашата кошничка додека не ја комплетирате нарачката. Можеме да ги поставиме овие колачиња без ваша согласност.

5.2 Колачиња за статистика

Статистиките се реализираат анонимно, не бараме согласност за поствување на овие колачиња.

5.3 Колачиња за реклами

На оваа веб страна користиме колачиња за реклами кои ни овозможуваат да ги персонализираме рекламите за вас, а ние (и трети страни) добиваме увид во резултатите од кампањата. Ова се прави така што се прибираат информации за ваше кликнување и сурфање на и надвор од оваа веб страна. Со овие колачиња вие, како посетител на веб страната, сте поврзани со единствена идентификација, така што на пример не ја гледате истата реклама повеќе од еднаш.

5.4 Колачиња [cookies] за маркетинг/следење

Колачињата за маркетинг/следење се колачиња или која било друга форма на локално складирање, кои се користат за креирање кориснички профили за прикажување реклами или за следење на корисникот на оваа веб страна или на неколку веб страни за слични маркетинг цели.

Бидејќи овие колачиња се означени како колачиња за следење, бараме ваша дозвола да ги поставиме.

5.5 Социјални медиуми

На нашава веб страна, вклучуваме содржина од Facebook и Instagram за да ја промобираме веб страната (на пр. “like”, “pin”) или сподели (на пр. “tweet”) на социјалните мрежи како Facebook и Instagram. Оваа содржина е вклучена со код проследен од Facebook и Instagram и поставува колачиња. Оваа содржина може да зачува и процесира одредени информации за персонализирано рекламирање.

Ве молиме прочитајте ја изјавата за приватност на овие социјални мрежи (која може редовно да се менува) за да прочитате што прават тие со вашите (лични) податоци што ги обработуваат користејќи ги овие колачиња. Податоците што се преземаат се анонимизираат колку што е можно повеќе. Facebook и Instagram се со локации во Соединетите Американски Држави.

6. Поставени колачиња на нашата веб страна

На оваа веб страна се поставени колачиња од следните додатоци:
– Wistia
– Facebook
– SoundCloud
– Hubspot
– Google reCaptcha
– Mailchimp
– Mixpanel

7. Согласност

Кога ќе ја посетите нашата веб страна за прв пат, ќе ви покажеме скокачки прозорец со објаснување. Веднаш штом ќе кликнете на „Зачувај промени“, се согласувате да ги користиме колачињата, како што е опишано во оваа Политика за колачиња. Можете да ја оневозможите употребата на колачиња преку вашиот прелистувач, но имајте предвид дека нашата веб страна можеби повеќе нема да работи правилно за вас.

8. Овозможување/оневозможување и бришење колачиња

Можете да го користите вашиот интернет прелистувач за автоматско или рачно бришење колачиња. Можете исто така да наведете дека одредени колачиња може да не се ставаат. Друга опција е да ги промените поставките на вашиот интернет прелистувач за да добивате порака секогаш кога ќе се постави колаче. За повеќе информации за овие опции, ве молиме погледнете ги упатствата во делот Помош на вашиот прелистувач.

Имајте во предвид дека нашата веб страна можеби нема да работи правилно доколку сите колачиња се оневозможени. Ако ги избришете колачињата во вашиот прелистувач, тие ќе биде поставени повторно по ваша согласност при следна ваша посета на нашата веб страна.

9. Вашите права во однос на личните податоци

Ги имате следните права во однос на вашите лични податоци:

За да ги искористите овие права, ве молиме контактирајте со нас. Ве молиме погледнете ги деталите за контакт на дното на оваа Политика за колачиња. Доколку имате поплака за тоа како постапуваме со вашите податоци, би сакале да слушнеме од вас, но исто така имате право да поднесете жалба до органот за надзор (Агенција за заштита на лични податоци на Република Северна Македонија).

10. Контакт податоци

За прашања и/или коментари во врска со нашата Политика за колачиња и оваа изјава, ве молиме контактирајте со нас користејќи ги следните детали за контакт:

Горан Димитровски
Бриселска 23/4-3, Скопје
Северна Македонија
Веб страна: https://wellnessmk.com
Email: [email protected]
Контакт телефон: +389 74 246801

Последно освежено на: 17.1.2024