Tag Archives: зелен чај

Чај за младост – зелен чај

Зелен чај, zelen caj

Зелениот чај ја продолжува младоста, а го намалува ризикот од болести на срцето и крвните садови. Исто така ја намалува опасноста од раст на тумор, дејствува противвоспалително и воопшто го намалува ризикот од заболувања и смртност. Помага и за слабеење. Зелениот чај е традиционален чај од кинеско потекло. Распространет е на Далечниот Исток, посебно во [ … ]