Tag Archives: зима

Додатоци во исхраната што ги препорачуваме за оваа зима

Додатоци во исхраната неопходни за зима Dodaoti vo ishranata neophodni za vo zima

Во зимскиот период сме повеќе изложени на сезонски вирусни инфекции како што се настинки и вирози. Покрај тоа, во студените месеци сме помалку изложени на сонце, а и на располагање имаме помалку свежи производи богати со микронутриенти во однос на пролетта и летото. Сето ова ја зголемува потребата на телото за дополнителен внес на хранливи [ … ]