Имаме ли редовни 5 минутки за вежбање секој ден ?

Имаме ли редовни 5 минутки за вежбање секој ден ? Секојдневието на повеќето од нас е испреплетено со куп различни дневни обврски, најчесто врзани со работата до пладне, а потоа со семејството попладне. И често, недостасува време за редовно вежбање – одење на тренинг некаде, со некого, …

Да, полесно е кога имаш обврска да отидеш некаде и да извежбаш, особено ако плаќаш за тоа (плаќаш, греда е да трошиш а да не искористиш!). Уште полесно е да создадеш навика за вежбање во домашни услови. „1000 затоа“ се нашите про-аргументи. Ќе ги пренесеме на нашиов блог во идните постови. Верувај, доволно едноставни причини за да заборавиш на изговорот „немам време за вежбање, немам врее за себе“.

Важно: создади навика за секојдневно вежбање, или физичка активност.
А ние ти помагаме со серија од видеа од Samantha Clayton за да почнеш, и тераш. Кога ќе ги научиш, не заборавај: поддучи ги оние околу тебе, ем ќе ти е позабавно, ем ќе помогнеш некому.

#GetActiveNow – Beginner Upper Body

Related posts