Category: ЗДРАВЈЕ>Советник

 • Здрав живот

  Здрав живот

  08/12/2020
  Најчеста препорака: спортувајте. Кој било спорт дејствува благотворно врз вашата психо-физичка конституција. Притоа, под спортување се подразбира и рекреирање, иако…
 • Хидротерапија

  Хидротерапија-лечење со вода

  28/11/2020
  Во книгата на Др Ендрју Стенвеј „Алтернативна медицина-водич во природните терапии“, соодветно внимание ѝ се посветува и на хидротерапијата. Ја…
 • Prirodna kozmetika

  Природна козметика

  25/11/2020
  Една индијанска пословица вели: „Во билките може да се најде сета моќ на овој свет. Оној што ќе ги сознае…
 • Кромид

  Препорака за добро здравје: јадете кромид!

  22/11/2020
  И тоа што почесто, секој ден, во неограничени количества. Кромидот го јакне срцето, го регулира високиот крвен притисок, ги отстранува…
 • Zdravje

  Најбизарни здравствени совети што можат да ви помогнат

  19/11/2020
  Напредокот на медицината овозможи широк распон на медикаменти за лечење на бројни болести, но научниците сугерираат дека некои можат да…
 • Среќна жена

  Што ги прави жените среќни?

  09/11/2020
  Стручњаците психолози и психијатри, а особено големите познавачи на женското срце велат дека одговорот е мошне едноставен. Сѐ што треба…
 • Бричење

  10 грозни машки навики

  20/10/2020
  Не морате да верувате дека постојат грозни машки навики. Доволно е ако ве забават-поднасмеат, а ќе биде уште подоволно ако…
 • Stres

  Осум едноставни начини да се контролира стресот

  21/09/2020
  Едноставни промени во држењето, навиките, размислувањето и однесувањето, обично доведуваат до редуцирање на стресот и напнатоста. Еве осум брзи и…
 • Самоодбрана против стресот

  09/09/2020
  Постојат многу совети како да си обезбедите мирен, спокоен живот, односно вашето урбано живеење да биде хармонично, па и долговечно.…
 • Сензуални усни

  Трикови за убавина

  29/07/2020
  Жените ширум светот користат традиционални трикови за убавина кои им помагаат да го одржуваат својот изглед. Повеќето најчесто посегнуваат по…
 • Чоколадо

  Чоколадото ги поттикнува менталните функции

  04/07/2020
  Чоколадото, чија кардиоваскуларна благотворност е веќе откриена во клиничките испитувања, е добро и за мозокот. Го поттикнува протокот на крвта.…
 • Ljubov-1

  Суштинското за љубовта

  29/06/2020
  Знаеме многу за неа? Се разбира. Но не точно колку? Има ли таа свој говор, свој јазик различен од секој…
 • Далтонизам

  Далтонизам

  28/06/2020
  Далтонизам е вообичаен израз за пореметување на препознавање на бои. Го опишал англискиот научник John Dalton на крајот од 18.…
 • Grandfather Statue Old Man Sculpture Elderly Man

  Разлики и во брчките: „модерни“ и „класични“

  03/06/2020
  Веројатно на малкумина од вас им паднало на ум дека може да се прави разлика и помеѓу брчките, а во…
 • Пиво Tuborg

  Од тајните на пивото

  28/05/2020
  Пивото е всушност течен леб- грижливо обработен сок од житарици. За негово правење се потребни и умешност и наука. Први…