Category: Совети

 • Типови на мускули

  01/03/2023
  Dr. David Heber ни зборува за трите различни типови на мускули кои користат масти и јаглени хидрати за енергија: црвени,…
 • 5 причини зошто да ни се приклучите во ФИТ МАРАТОН

  01/03/2023
  Од многуте придобивки издвојуваме само 5 - одлични причини зошто да ни се приклучите во ФИТ МАРАТОН: Пријави се во…
 • Celi i odluki

  Желби и цели

  02/01/2023
  Хеј, Ете, почна и Новата 2023-та година. И секогаш на самиот почеток секогаш си посакуваме подобро од претходното - здравје,…
 • Балансирај ја својата исхрана

  02/06/2022
  Ајде кратко да подобјаснам некои ствари Повторувањето е секогаш мајка на знаењето.Вечер на FIT школа ќе споделам повеќе, а тука кратко.…
 • Гликемиски индекс (GI)

  12/10/2021
  Многумина и не знаат што е тоа глимекиски индекс и колку овој показател е важен во нашата исхрана. Уште помалку…
 • 5 начини како да го усогласите биолошкиот часовник

  28/12/2020
  За врската меѓу ХРАНАТА што ја јадеме и ВРЕМЕТО кога јадеме се дискутира веќе долго време. Сите ги знаеме народните…
 • урамнотеженост на исхраната, uramnotezenost na ishrana

  Главен и најдобар рецепт за здравје

  24/12/2020
  Постои ли еден-основен и едновремено најдобар рецепт за здраво тело и здрав дух? Еден од кој „тргнуваат“ сите други? Постои…
 • Мозок-1

  Стареењето и мозокот

  21/12/2020
  Стареењето е природна фаза во животот на секое битие. Често се поврзува со надворешиот изглед на човекот, а се занемарува…
 • Исхраната и срцето

  Исхраната и нашето срце

  10/12/2020
  Холандски научници го проучувале здравјето на жените кои живееле и гладувале кон крајот на Втората светска војна. Оние што внесувале…
 • Jabolko

  Сѐ за јаболкото

  08/12/2020
  Јаболкото потекнува од Азија, северозападниот дел на Хималаите, а е распространето во сите делови на светот. Во свежа состојба јаболкото…
 • Clay Dry Crack Surface Background Structure

  Лековитата глина

  07/12/2020
  Малкумина знаат дека глината содржи со векови акумулирана енергија од природата, која може извонредно да се „активира“ за превентива и…
 • Додатоци во исхраната неопходни за зима Dodaoti vo ishranata neophodni za vo zima

  Додатоци во исхраната што ги препорачуваме за оваа зима

  03/12/2020
  Во зимскиот период сме повеќе изложени на сезонски вирусни инфекции како што се настинки и вирози. Покрај тоа, во студените…
 • Jagodi, јагоди

  Најважни 5 антиканцерогени овошја и зеленчуци

  03/12/2020
  Стручњаците велат дека пролетта е идеално време да „навалите“ на овошје и зеленчук кои, освен што се вкусни, можат да…
 • Зелен чај, zelen caj

  Чај за младост – зелен чај

  13/11/2020
  Зелениот чај ја продолжува младоста, а го намалува ризикот од болести на срцето и крвните садови. Исто така ја намалува…
 • imunitet имунитет

  Како имунитетот функционира ? Основни факти

  03/11/2020
  Пренесуваме основни научни сознанија за имунитетот - како тој функционира. Дознај во продолжение Што е имунитетот ? Како имунитетот работи…