Балансирај ја својата исхрана

Ајде кратко да подобјаснам некои ствари 🙂
Повторувањето е секогаш мајка на знаењето.
Вечер на FIT школа ќе споделам повеќе, а тука кратко.

Дали е Herbalife за слабеење ?

Вака.
Слабеење е процес во кој главна цел е:
ДА ГО СТОПИШ ВИШОКОТ ПОТКОЖНИ МАСТИ (или сало) ВО ТВОЕТО ТЕЛО.

Твојот вишок е вишок сало кое ти прави беља.
Вишок од мускул не постои!
И тоа е така. Така сме градени, така работи нашата хемија.

Е, и дали е Herbalife за слабеење ?

Вака.
Те слабеат или дебелеат твоите навики.
Со други зборови, колку внесуваш, колку трошиш, колку пиеш вода, и уште неколку колку-а, ќе ти го дадат одговорот на прашањето „Зошто имам зголемена тежина?“.

Битно: на прво место се навиките, па потоа е изборот на храната.

Кога велиме „ЗДРАВО СЛАБЕЕЊЕ“, мислиме на навиките.
Дали е Herbalife за слабеење ?
Само за слабеење ?

Кога сме кај изборот на храната… Храната е денес многу калорична, а нутритивно сиромашна. И тука е бељата, која ја решаваш со Herbalife производи, со заменски оброк шејк и додатоци во исхраната.

Дали е слабеење, или е здрав и правилен начин на исхрана, или е спортска исхрана, или е само правилен појадок, … Се’ тоа ние го велиме: балансирање на исхраната.

А што е тоа баланс ?
Е, тоа е да искомбинираш класична храна со Herbalife храна за да практично, лесно и правилно одржуваш калории во своја нормала и да јадеш храна со балансиран нутритивен состав. Или, да ме разбереш поедноставно, да внесеш се од нутриенти потребни за твоето тело во оптимални количини на калории.

A за навиките ?
За да ги смениш ти треба поддршка од заедница и личен тренер (ментор) кој ќе те води во тој процес. И тоа не е прекидач па вклучи-исклучи, туку процес. Кај некои трае пократко, кај некои подолго. Колку и да треба да трае, нека трае. Цел живот е процес на постојано подобрување. И навиките се во истата игра – на постојано подобрување.

И, дали е Herbalife за слабеење ?
ДА. Ако треба да стопиш, ќе стопиш. За слабеење е ДА.
И, да. Ако имаш супер тежина, и за тебе е. За да си балансираш исхрана.
И, да. Ако си спортист, и за тебе е. И те како ти требаат нутриенти кои ги трошиш и тешко ги надополнуваш со класична храна. Верувај, многу тешко.
И, да. Ако си човек кој се храни здраво, и тебе ти треба Herbalife. За да си балансираш исхрана.

Повеќе совети и препораки за топ фит форма ќе споделиме денес на FIT школа во 21:30. Сите сте поканети. А линк за ZOOM вклучување ќе добие секој кој ќе ми пише порака.

Дали е за тебе Herbalife. Па, ДА !

Пријави се во следната FITBOOM група на 👉www.slabeenje.mk

Related posts