Дали внесувате доволно растителни влакна во исхраната?

По една порција овошје и зеленчук, плус 6-11 порции семенки и житарици, го снабдуваат нашето тело со 23-35 грама ратителни влакна, колку што препорачуваат експертиет за исхрана.

Растителните влакна се клучни за здрава пробава. Често неможно е да се внесе редовно оваа количина заради што се неопходни додатоци во иссхраната кои содржат доволна количина за да го надоместиме невненесеното секојдневно.

Fibre and Herb содржи растителни влакна од овес во комбинација со магдонос, цвет од портокал, хибискус и морач во прав. Овој производ помага помага да го зголемите препорачаниот дневен внес на растителни влакна за да го одржувате здравјето на дигестивниот систем. Идеален за користење заедно со Формула 1 шејк и со Формула 2 Мултивитамински комплекс како дел од програма за регулирање на тежината и како поддршка за здрава исхрана.

Урамнотежената исхрана богата со интегрални продукти ќе ви помогне да ја внесете препорачаната дневна доза растителни влакна. Ако ви е тешко да внесувате доволна количина растителни влакна, додаток со растителни влакна ќе ви помогне да ја внесете препорачаната дневна доза од 25 гр. По две брикети со оброк, три пати на ден.

Related posts