СОВЕТИ И ПРЕПОРАКИ

Новости директно од светски признати нутриционист – експерти за нутриционизам, исхрана и други велнес области. Дознаваме, учиме, пренесуваме, препорачуваме. За твој целосен велнес.

Дали се дебелееме и кога јадеме премногу „здрава храна“ ?

Да да, здрава храна. И ок, ок, руска, кифлички, благо, вино, …и што уште не 🙂 Ок, ајде пак изговорот: празници се 😉

Ние се стремиме кон правилен избор на храна и распоред на оброци. Се обидуваме да избереме што повеќе непреработена, природна храна, со малку калории, а со сите оброци преку ден внес на поголем број нутриенти, супер ќе е да е оптимален.

Кога се обидуваш да ослабиш, важно е да внимаваш на големината на твоите пориции. И секогаш се дебелееме кога јадеме премногу од здравата храна. Балансирај ги своите порции.

Еве што вели науката за прекумерното конзумирање на здравата храна.
И јадењето здрава храна дебелее.

https://youtu.be/R_Z8Muvmv4c

ЗГОЛЕМИ ЈА НУТРИТИВНАТА ВРЕДНОСТ НА СВОЈАТА ХРАНА