СОВЕТИ И ПРЕПОРАКИ

Новости директно од светски признати нутриционист – експерти за нутриционизам, исхрана и други велнес области. Дознаваме, учиме, пренесуваме, препорачуваме. За твој целосен велнес.

Физичката активност може да биде и забавна

Пробајте нешто ново. Излезете на свеж воздух. Да, токму сега, на свежо напаѓаниот снег. Пешачете, џогирајте. Доволно е само да се растегнете. Направете ги вашите вежби, каде и да сте. Можете и дома, во дворот на својата куќа, во својата населба, околу својата зграда.

Во овие зимски месеци, зачленете се во некој клуб, за да си овозможите вежбање во затворено – изборот на активности може да биде навистина голем. Во друштво, или соло, сееедно.

Изберете било каков спорт со кој ќе се забавувате од пролет натаму: одбојка, тенис, шетање во природа, возење со велосипед, возење на кајак, часови по танцување, зумба, јога, итн. Оставете ги фитнес клубовите, тие не се единственото место каде можете да спортувате.

Ајде! Покажете малку авантуристички дух!

Децата знаат како навистина добро да се забавуваат. Затоа, набљудувајте ги и учете од нив. Присетете се што Вам како деца ви било забавно и на што навистина сте се радувале.

А, ако ви се допаѓа нешто што навистина ќе ви го подигне нивото на адреналин, секогаш може да појдете на рафтинг, зорбинг или качување по карпи – тоа може да биде незаборавна забава! Додека уживате во сите тие дополнителни физички активности, вашето тело ќе стане постегнато и позацврстено, па бидете спремни за многу комплименти! И за плажа секако 🙂

ЗГОЛЕМИ ЈА НУТРИТИВНАТА ВРЕДНОСТ НА СВОЈАТА ХРАНА