Метаболизмот и слабеењето

Секогаш кога ќе внесете повеќе калории што вашиот организам не може да ги согори преку физички вежби и со метаболизмот во мирување (базален метаболизам), тој вишок се складира во облик на масти.

Затоа, ако имате брз метаболизам ќе можете да ја одржувате саканата телесна тежина на тој начин што ќе внимавате колку калории внесувате и колку трошите.

Физичките вежби со кои се зајакнува мускулатурата ја зголемуваат способноста на организмот да согорува калории во мирување.

 

Related posts