Млечни производи

Млечните протеини се висококвалитетни протеини кои помагаат во урамнотежувањето на нашата исхрана, заради постигнување на оптимална добросостојба.

За осетливите на млечен шеќер (лактоза), можат да пронајдат производи со помала количина на лактоза во својот состав. Исто така можат млечните производи да ги заменат со производи од соја и при тоа да не ги изгубат клучните нутриенти.

Побарајте млечни производи со ниска масленост или без масленост и држете се настрана од полномасни млечни производи.

  • Калциумот е потребен за раст и контарции на мускулите, како и за спречување на грчевите во мускулите.
  • Недостаток на витаминот Д се поврзува со зголемен ризик од повеќе заболувања поврзани со стареењето на човекот.

Ви предлагаме:
Искомбинирајте чаша млеко со 2 лажици Формула 1 шејк, со вкус на чоколада, во комбинација со банана и шака ореви. Така избледиран, испијте го овој оброк наутро, и вратете ни одговор како ќе се чувствувате и како ви поминал денот. Пишете ни на [email protected].

Related posts