СОВЕТИ И ПРЕПОРАКИ

Новости директно од светски признати нутриционист – експерти за нутриционизам, исхрана и други велнес области. Дознаваме, учиме, пренесуваме, препорачуваме. За твој целосен велнес.

Режим на исхрана за слабеење

Честа мака и за мажите и за жените, вечно прашање: кој режим на исхрана за слабеење да го употребам за да симнам тежина ?

Наш совет за режим за исхрана за слабеење

Начинот на исхрана кој ни овозможува да намалиме тежина, или подобро речено да стопиме вишок поткожни масни наслаги (сало), се состои во следните 3 работи:

  1. Правилен појадок во првиот час од будењето.
  2. Оброци на секои 3 часа и доволно пиење вода.
  3. Калориски внес колку што е вашиот базален метаболизам.

Бонус е доколку можете да уфрлите вежбање 2-3 пати неделно, или за почеток брзо пешачење од 1 час 4-5 пати во неделата.

Битно е да прифатиме дека слабеење без диета е всушност овој начин на исхрана, доколку се согласиме дека диетата е всушност гладување. Ние под диета подразбира начин на исхрана. А не се согласувам со зборот режим, звучи војнички и заповеднички, а режим не сака никој, најмалку оној кој има вишок тежина.

Колку калории ти требаат дневно ?

Пиши ни кои се твоите навики и цели, а ние ќе ти креираме препорака или, ајде, режим на исхрана за слабеење. Ќе дознаеш колку калории дневно ти се потреби, како да ја распоредиш храната и што да употребиш од нашите производи за да постигнеш и задржиш резултат.

Кликни тука и пријави своја емаил адреса на која ќе ти испратам почетен прашалник.

ЗГОЛЕМИ ЈА НУТРИТИВНАТА ВРЕДНОСТ НА СВОЈАТА ХРАНА