Протеините и мускулната маса

Протеините помагаат при развојот и одржувањето на здрава мускулна маса. Внесувањето на доволна количина протеини може да помогне во контрола на апетитот. Нaјдобра храна богата со протеини е онаа која содржи малку масти, како што се протеинските шејк напитоци за појадок, пилешки или мисиркини гради, белка од јајце, риба, школки, ракови, посно црвено месо и млечни производи со малку маси или без масти.

Ограничи го конзумирањето на храна која содржи протеини и многу масти, како сирење, повеќето видови црвено месо, колбаси или полномасни млечни производи.

  • Протеините помагаат во превенција од пукање на мускулите и кршење на коските.
  • Протеините помагаат во справувањето со апетитот и се неопходни за енергија.

Знаеш ли колку протеини троши твоето тело секој ден ?
Го знаеш ли својот протеински фактор ?
Herbalife начинот на исхраната ни помага за оптимален внес на протеините во секојднвната исхрана.

Контактирај не на 078246801 или [email protected] за да дознаеш колку протеини ти требаат секој ден, и како да секојдневно да комбинираш храна која ќе ги задоволи потребите на твоето тело. Ќе ти подготвиме програма за исхрана која ќе ти овозможи внес на проетеини на дневно ниво онолку колку е потребно на твоето тело.

Related posts