Зошто се важни протеините во исхраната и колку протеини ми се потребни мене?

Најголем дел од нас кога ќе слушнат протеини, како некој објаснува зошто се важни протеините во исхраната, речиси секогаш замислуваме спортисти, мускулести, некакви си туби со прашоци итн. Но протеините се основниот градежен материјал на нашето тело. Сите органи во нас содржат протеин. Има различни видови храна од со која внесуваме протеини, но за тоа во наш следен пост.

Моќта на протеините е во нивната способност да го контролираат апетитот. На жени со поситна конституција може да им е доволно количеството протеини што ќе го добиваат од шејкот Формула 1, но кај жените со покрупна конституција и кај повеќето мажи, контрола на апетитот и градење и одржување мускулната маса ќе се постигне кога во шејкот Формула 1 ќе се додадат 1 до 2 супени лажици од индивидуализираниот протеински додаток Формула 3.

Колку протеини ми се потребни мене?

За секој кој прв пат се среќава со овие сознанија за протеините, а особено почнува да практикува начин на исхрана со кој сака да постигне цел слабеење, или одржување на тежината, а не е спортист, доволно е да го знае следново:

  • Мажи: не помалку од 100 гр. на ден
  • Жени: не помалку од 70 гр. на ден

Доколку имате цел слабеење и не сакате да се мачите со бројки, тогаш ова е и ваше решение

Својот најдобар успех со Формула 1 и Формула 3 можете да го постигнете со употреба на производите следејќи ја позната „3-2-1“ формула на Herbalife Nutrition. А тоа е:

  • 3 пати дневно користете ги производите за дополнување на исхраната (брикети)
  • 2 пати дневно заменете два главни оброци со Формула 1 шејк и
  • 1 дневно изедете традиционален оброк.

Така ќе ја достигнете својата правилна телесна композиција и соодветна тежина, ќе ги стопите сите вишок масти во своето тело, а својата мускулна маса ќе ја игради и уживате. Вашиот физички изглед ќе биде комплетно поразличен – правилна телесна композиција ни овозможува да се запознаеме самите себеси во најдобрата своја форма.

Погледнете ја нашата галерија со различни искуства. Кликнете тука.

Related posts