5 нешта кои треба да ги знаете за Herbalife – факти

Во денешно време е едноставно да се проверат информациите кои допираат до нас. Да, сигурен сум во ова што го пишувам. Но и сигурен сум и во следното: често прифаќаме информации, или подобро речено, читаме на интернет и најчесто прифаќаме здраво за готово без притоа да провериме извор на информација. Барем во денешно време е лесно да се испроверат информациите кои ни се битни.

Пред да започнам со Herbalife, и конзумација на производи и деловна можност како моја хонорарна – part time работа, истражував за оваа компанија повеќе од 4 години, во периодот од 2004-2008. Ги тестирав производите, хејтав независни дистрибутери на компанијата, комуницирав со некои од нив (а денес истите тие се мои спонзори и ментори). Да, бев и јас скептичен, од причина што ми изгледаше се многу едноставно и толку многу добро да е невозможно да биде вистина. Но скепсата омекна со дознавањето, учењето, со својот личен резултат од -25 кг, и со присуство на настани во организација на компанијата.

Како резултат на моето 10 годишно конзумирање на производите, и моето 5 и пол годишно full time работење како партнер на Herbalife Nutrition, независен дистрибутер-личен велнес тренер – личен тренер за исхрана, издвоив 5 клучни нешта, јас ги нарекувам факти, кои не ги измислувам, туку се заклучоци врз база на здрав разум.

Производите на Herbalife Nutrition се производ на природа и наука

Се што купуваме има декларација каде пишува кој го произведува парчето храна. Убеден сум дека, како јас така и повеќето други, најмалку се интересираат за тоа која е компанијата, кој стои позади производите во смисла име и презиме на технолог за храна, можеби доктор или друг научник и сл. И декларациите кои ги пишуваат со најситни букви често ништо не ни значат, ги има, некои од нас ги читаме, но ако се ставиме во мод на собирање и одземање, тогаш по цел ден ќе сме во кујна и со дигитронче.

Зад производите на Herbaife Nutrition стои врвна светска наука за исхраната. Да, голем дел од сенешто напишано на интернет е преземено токму од нив, бидејќи не сме заинтересирани кој го напишал, не го ни бараме авторот.
Од друга страна, компанијата поседува врвни лаборатории за исхрана, специјално избрани плантажи за производство на суровината од која ги изработува производите. Со еден збор комплетна контрола и веродостојност на декларираното со она што го има во секоја кутија од секој производ.

Да, нема да наведувам имиња, туку само еден линк за повеќе информации:
https://company.herbalife.mk/our-science
https://company.herbalife.com/seed-to-feed
https://herbalifenutritioninstitute.com
http://www.herbalifescience.com

https://youtu.be/lPOos-pAaaY

Со производот следува поддршка

Производ како производ е само производ. Се што ни се продава го купуваме како нешто за пари, без притоа да се замараме за многу нешта. Не интересира цена и ако имаме ќе си го купиме. Ако го немаме, ќе хејтаме – скапо, вакво, такво, лажат, …

Да, со производот кој си го купуваме од компанијата Herbalife Nutrition, добиваме можност за комплетна поддршка од неколку различни страни: личен советник-оној кој ни го препорачал производ (обучен, научен, со резултат), потоа поддршка од цел тим кои посветено работат со своите клиенти на нивните резултати, и комплетна поддршка од компанијата преку локални, регионални и интернационални настани (едукации на различни теми врзани за исхраната и личниот развој).

Да разјаснам уште нешто: без тимска и групна работа во ниедна организација, институција, компанија, единката не може да постигне долгорочен резултат во ниедна активност, а најмалку во менување на навиките во исхраната. Секоја чест на исклучоци, но многу е посигурно, полесно и помотивирачки кога сме во друштво, нели ? А како тоа личи од страна, …. Па, и група моторџии кои возат по булевари и автопати различно личат на различни луѓе, се додека не седнеш да поразговараш и ја разбереш нивната филозофија, а од таму и зошто е тоа баш така.

Што вели компанијата – зошто производите се достапни само преку независнисте соработници:

„Ние во Herbalife не ги продаваме производите во продавници затоа што секој од нашите клиенти има корист од тековната лична интеракција со Независниот Дистрибутер на Herbalife. Кога ќе станете наш клиент, ќе добиете инструкции преку Вашите индивидуални барања.

Секој е различен, и ние знаеме дека Вие ќе добиете најмногу од Herbalife преку личната програма. Дискутирајќи за Вашите индивидуални потреби со експерт, ние сме уверени дека ќе го направите најдобриот избор од аспект на Вашето здравје и благосостојба.“

Прифатени и контролирани производи од институции од над 95 држави во светот

Различни министерства за здравство и други институции за контрола на храна од над 97 држави во светот редовно ги контролираат и одобруваат производите за продажба и конзумација на своите жители. Тоа подразбира дека овие производи се можеби најмногу контролираните во светот, што е уште една потврда за почитување на секакви стандарди и нормативи во нутриционизмот и исхраната воопшто.

Начинот на исхрана дава резултат !

Не постои магија во исхраната. Нема магично стапче ниту магичен производ кој ќе ни овозможи да си правиме што сакаме, да легнеме и да преспиеме, и утредента да сме такви какви посакуваме да бидеме. Потребно е време, тоа е процес. Навики се во прашање. А за промена на навиките потребно е време, поддршка.

Но факт е дека секој кој посакал промена, соработувал со својот тренер за исхрана, си дал време и опстоил на одлуката да ги промени, да ги подобри своите навики во исхраната, постигнал резултат. Секој! И го задржал доколку ги задржал новите навики. Не е ова теортија ниту празни зборови. Секојдневно запознавам нови и нови пријатели кои прават неверојатни промени. Од она што прво ми паѓа под рака се следните фотографии од пријатели. Обични луѓе, кои донеле одлука. Единствен начин да ја согледаш својата промена е да споредиш фотографии. Споредете…

Компанијата постои речиси 40 години, со планови за дуплирање на својот промет

Со други зборови, ова значи дека во изминатите 40 години, користејќи го мрежниот маркетинг (MLM), Herbalife Nutrition не само што успева да опстане, да се прошири од 10-тина, во 20, во 30, па дури и во 97 земји во светот на сите континенти. Притоа, динамиката на раст на производството и промет од година во година драстично расте. А тоа значи дека бројот на луѓе кои ги конзумираат производите е во постојан раст. И тоа е така бидејќи компанијата ни овозможува високвалитетни производи, практични за користење, и производи кои даваат можност да си го подобриме начинот на исхраната, да постигнеме и да задржиме личен резултат. Најважно од се, производи кои се неопходни за денешно време, најмногу заради сиромашниот состав на продуктите кои ги конзумираат, потоа климатски промени, загаденост, итн.

И секогаш, ваквите компании се под лупа на јавноста, секогаш се бара плус информација за да се пополни содржина на портал заради привлекување на интерес и лична сатисфакција.

Одлучуваш ти, само ако ги имаш информациите и знаеш за можноста

Сосема за крај, им порачувам на сите, пријатели, познаници, роднини, па и оние што ми се непријатели, хејтери, како и сите кои не ги познавам а кои ќе го прочитаат овој текст, направете ги следните 3 чекори, не заради мене, туку заради себе:

  1. Преслушајте ги своите навики во исхраната со личен тренер за исхрана.
    Оставете тоа што си знаете што добро и што погрешно правите. Чувајте го за себе, па и потврдете си го.
  2. Послушајте што имаат да ви кажат независните соработници на Herbalife Nutrition – тие знаат многу повеќе за исхрана од вас, учат од врвна наука секојдневно. Тимот од Скопје работи локално, регионално и интернационално.
  3. Одлучете си како понатаму, со тренер за исхрана или без, со производите на Herbalife Nutrition или без.

За мене и моите деца и моито семејство, јас знам дека појадуваме од најдобриот појаок на светот. Знам дека не сме дисциплинирани со останатите оброци, но исто така знам што погрешно правиме и како да го исправиме. И го исправаме редовно. Пријатели, исхраната е секодјневие и одлична забава, нели ?

Related posts