СОВЕТИ И ПРЕПОРАКИ

Новости директно од светски признати нутриционист – експерти за нутриционизам, исхрана и други велнес области. Дознаваме, учиме, пренесуваме, препорачуваме. За твој целосен велнес.

3 клучни работи кои треба да ги знаете за еднаш за секогаш да се олабавите од стегите на размислувањето диета, што да јадам, што смеам а што не смеам, а што за да ослабам

Слушнете ја втората епизода од нашиот #podcast #wellnessmktips за

3-те клучни работи кои треба да ги знаеете за еднаш за секогаш да се олабавите од стегите на размислувањето #диета, што да јадам, што смеам а што не смеам, а што за да #ослабам.

Споделуваме аудио совети за начинот на исхрана или повеќе начинот на размислување за исхраната, но и за останатите сегменти поврзани со велнесот како начин на живот. Ќе зборуваме и за заработките, но ајде да се фокусираме прво на тоа што значи исхрана.

3 работи кои се клучни за еднаш за секогаш да се олабавите од стегите на размислувањето диета, што да јадам, што смеам а што не смеам, а што за да ослабам.

Прва работа: И течностите и храната се калории !
Имајте во предвид дека и водата и течностите и тврдата храна што ја џвакаме и ја голтаме е храна. Разликата помеѓу водата и останатато е што водата нема калории. Тоа значи дека водата е течност којашто и те како ни е потребна (70% од нашето тело е вода) и како се троши така треба да се надополнува со свежно испиена добра вода.Останатото е калории.

Втора работа: Колку калории внесувате дневно ?
Не се оптеретувајте што смеете а што не смеете да јадете, туку направите што и како јадете и колку дневно внесувате калории, и преку течности и преку тврда храна. Од таму ќе ви искочи заклучокот дали многу или малку јадете.

Трета работа: Научете да ја мерите храната со око.

ЗГОЛЕМИ ЈА НУТРИТИВНАТА ВРЕДНОСТ НА СВОЈАТА ХРАНА